27/01/2021

De Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn is live met ons digitale planbord in OC Leuven-Noord. Binnenkort starten ook Bredene, Kortrijk en Gentbrugge op, samen goed voor 31 werkplaatsen en 2.200 bussen.

Werkplaats De Lijn met planbord WACSonline

De Lijn was op zoek naar een planningsprogramma voor haar 31 werkplaatsen en 2.200 bussen in Vlaanderen en kwam zo bij WACSonline terecht. Ons voorstel met de demovoorstelling werd geëvalueerd op basis van prijs, compatibiliteit met het lastenboek, gebruiksvriendelijkheid en de integratiemogelijkheden op langere termijn.

Webbased en cloud

Naast het originele uitzicht van ons planbord, waren er nog verschillende zaken die de doorslag gaven. Het webgebaseerde platformmet centrale informatie in de cloud, was een heuse troef. Ook de gebruiksvriendelijkheid en het feit dat er geen zware IT-kosten aan verbonden zijn, waren positieve punten. En tot slot trokken de verschillende integratiemogelijkheden hen helemaal over de streep.

Geen eindpunt

Verder wordt gebruik gemaakt van de koppeling van paspoorten – uniek per voertuig – waaruit dan signalisaties voortkomen. Zo wordt de centrale planning georganiseerd, die op haar beurt toegewezen wordt aan de andere vestigingen. Zij kunnen dan hun eigen planning verder doen.

Met WACSonline stapt De Lijn op de bus en uiteraard ook op de tram naar de toekomst. Ons softwarepakket wordt verder uitgerold in Vlaanderen met Bredene, Kortrijk en Gentbrugge.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden van onze planningssoftware of WACSonline in het algemeen? Vraag HIER een gratis demo aan.