15/02/2017

Sinds kort heeft WACS een nieuwe dashboardtool: QlikView. Dit platform biedt échte selfservice Business Intelligence (BI). Het stelt de gebruiker in staat op een andere manier naar zijn bedrijf te kijken en doortastender in te grijpen. Vragen stellen kan ongelimiteerd waardoor er niet langer moet gewacht worden op ouderwetse statische rapporten. Het zal dan ook niet verbazen dat uit een onderzoek blijkt dat dergelijke selfservice functionaliteit de voornaamste succesfactor blijkt voor BI.

Organisaties die succes willen boeken met BI-programma’s bieden zakelijke gebruikers best een selfservice functionaliteit aan die het besluitvormingsproces ondersteunt. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek uitgevoerd door Qlik zelf.

Daaruit leren we dat twee derde van de ondervraagden meent dat gegevensanalyse op basis van selfservice een aanzienlijk concurrentievoordeel oplevert en de helft is ervan overtuigd dat een dergelijke aanpak waardevolle nieuwe inzichten kan opleveren. Zij menen dat het verbeteren van de mogelijkheden voor datavisualisatie van strategisch belang is voor hun organisatie.

Wat is QlikView?

QlikQlik View staat toe op een innovatieve manier naar uw bedrijf te kijken. Zo kan u relevante data raadplegen van verschillende bronnen, samengevoegd in één applicatie. De samenhang en relaties tussen de verschillende data kan verkend worden en analyses kunnen vanuit elke invalshoek gedaan worden. Het is ook mogelijk sociale besluitvorming te maken door veilige en near real-time samenwerking. U kan data visualiseren met aantrekkelijke afbeeldingen, grafieken en tabellen van hoog niveau en werken met interactieve en dynamische apps, dashboards en statistieken. Tot slot is er altijd en overal toegang tot uw data met mobiele apparaten.

Dit filmpje toont een toepassing van QlikSense voor fleetcare, core business voor WACSonline:

http://www.youtube.com/watch?v=3r7-ZPfnwfE

QlikView vergt weinig implementatie, binnen korte tijd is QlikView geïnstalleerd en klaar voor gebruik. U verliest geen kostbare uren voor uw IT-afdeling en uw data blijft bereikbaar. QlikView combineert data uit verschillende bronnen en neemt de rapportage en data-opdrachten volledig over. IT professionals kunnen zich dus blijven richten op zaken als data-beveiliging, systeemonderhoud, data-provisie en toezicht.

Jan de Jong