06/02/2018

“Minder foutpercentage bij bestellingen en minder retours”

Sinds kort is er in WACSonline een rechtstreekse koppeling met Autoparts Prosec, een familiebedrijf waar je zowel fysiek als online terecht kan voor nieuwe auto onderdelen, banden, gereedschap, motorolie en accessoires. Kortom alles voor wagen en werkplaats.

De zaakvoerder van Prosec is Klaas Ruythooren:Wij zijn een van de oprichters van BCC (Benelux Carparts Corporation) samen met Dejonghe Autoparts en Henrard. Wij zorgen voor een grote dekking in Vlaanderen, we leveren 4 keer daags. Wij zijn heel flexibel en zorgen dat we à la minute kunnen leveren.”

Minder foutpercentage 

Daar heeft de samenwerking met WACSonline veel mee te maken. “Onze klanten kunnen een koppeling maken via WACSonline met ons online bestelprogramma. Zij kunnen de producten uit het winkelmandje rechtstreeks kopiëren naar het WACSonline platform. Van daaruit kunnen ze dus rechtstreeks naar ons bestellen. Alles is geautomatiseerd wat tijdbesparend is voor de garagist.”

“Zo moet men geen tien keer een wagen gaan opzoeken”, vervolgt Klaas. “Een keer het ingevoerd is staat het erin, het vraagt dus maar één handeling. Het vermindert ook het foutpercentage bij ons, zo zijn er minder retours omdat men meteen op het juiste wagentype aan het zoeken is. WACSonline heeft ook een koppeling met het chassisnummer, ook een plus. Dat is zeker niet evident en niet iedereen heeft dat.”

Olivier Van Oost, zaakvoerder Powercars: “De receptie heeft minder werk, het is makkelijker werken voor iedereen.”

Cloud

Het cloudgegeven van WACSonline, vindt Klaas enorm belangrijk.  “Het platform van WACSonline is in de cloud wat voor de garagehouder heel makkelijk is. Hij moet niet overal een installatie voorzien per scherm. Overal waar hij internet heeft, kan hij met zijn Ipad inloggen. Wat in tijden van digitalisering enkel maar voordelen oplevert. Wij hopen door deze samenwerking alvast klanten aan ons te binden door ze te helpen met digitalisering, door ze te ondersteunen met technische info waar veel nood aan is op deze markt.”

Eén van die klanten is Powercars, met vestigingen in Loppem en Torhout. Zaakvoerder Olivier van Oost over de voordelen van de samenwerking tussen WACSonline en Prosec: “De receptie heeft minder werk, het is makkelijker werken voor iedereen. Alles is meteen geïntegreerd, ook om de wagens en de stukken op te zoeken. Alles staat gekoppeld, het werkt gewoon super gemakkelijk”, besluit Olivier.