17/11/2016

Dinsdagavond vond in Oostende ons Event ‘Digitalisering’ plaats. Garagehouders kwamen er luisteren naar de visie van enkele boeiende gastsprekers over hoe zij de garage van de toekomst zien.

Onze marketing en sales man Jan de Jong verwelkomde de 30-tal aanwezigen met het overlopen van het programma en wat toelichting over onze module online planning. Onlangs kwamen we in de krant met een nieuwe app waarmee je 24 op 7 een afspraak kan boeken bij de garagist. Jan verduidelijkte en toonde aan wat het verschil is met andere online mogelijkheden om een onderhoud aan te vragen. Zo kan je met onze software live in de agenda kijken van de garagist en dat is nieuw.

eventDaarna was Ingrid Vanblaere aan de beurt, omschreven door Jan als onze ‘Big Boss’. Zij had het over haar droom om van WACSonline een wereldstandaard te maken en ook waarom garagehouders voor WACSonline moeten kiezen. De eindfoto waarop Usain Bolt de tegenstanders oprolt, sprak boekdelen. De concullega’s liggen al ver achter ons omdat wij al hebben wat zij nog moeten ontwikkelen. En dit in de cloud.

Als voorlaatste kwam Bert Meeus van Mijn Grossier aan het woord. Mijn Grossier is de bekendste bestel en informatie website voor onderdelen en hij had het over de integratie van 340.000 artikelen binnen WACSonline. Vooral het feit dat je snel kan reageren op vragen van klanten en ook meteen een gedetailleerd voorstel kan aanbieden, biedt heel wat meer slaagkansen om de offerte getekend te zien.

Tot slot sprak Jeroen de Wolff van onze partner Pink Elephant over hoe het er in de Nederlandse garagewereld aan toegaat. Velen fronsten even de wenkbrauwen toen hij aantoonde dat de Fiat 500, die tussen de koelkasten en de televisies stond in de Mediamarkt, kort geleden de best verkochte wagen was in Nederland. Maar vooral dat vele kleine winkels verdwijnen omdat meer en meer Nederlanders online shoppen. Kleine garages hoeven hiervoor voorlopig niet te vrezen, maar het zou fout zijn mochten ze de belangrijkheid van het online verhaal onderschatten.

De avond werd afgesloten met een receptie waar nog werd nagepraat en genetwerkt. Iedereen vond het een geslaagde avond en ons doel was bereikt: de aanwezigen teasen om kennis te maken met WACSonline.