30/05/2017

De Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn heeft voor haar 9 vestigingen in Vlaams-Brabant voor WACSonline gekozen. De mensen van de ‘Afdeling Rollend Materieel’ waren meteen gecharmeerd door het uitzicht van ons planbord. Maar, er is meer waarom ze overstag gingen voor ons mooie aanbod.

De Lijn was op zoek naar een planningstool voor haar 9 vestigingen in Vlaams-Brabant en kwam zo bij WACSonline terecht. Ons voorstel met de demovoorstelling werd geëvalueerd op basis van prijs, compatibiliteit met het lastenboek, gebruikvriendelijkheid en de integratiemogelijkheden op langere termijn.

Webbased en cloud

Uiteindelijk bleven nog twee kandidaten over en besliste De Lijn om met ons in zee te gaan. Naast het originele uitzicht van ons planbord, waren er nog verschillende zaken die de doorslag gaven. Het webgebaseerde platform, met centrale informatie in de cloud, was een heuse troef. Ook de gebruiksvriendelijk en het feit dat er geen zware IT-kosten aan verbonden zijn, waren positieve punten. En tot slot trokken de verschillende integratiemogelijkheden hen helemaal over de streep.

Geen eindpunt

Verder wordt gebruik gemaakt van de koppeling van paspoorten – uniek per voertuig – waaruit dan signalisaties voortkomen. Zo wordt de centrale planning georganiseerd, die op haar beurt toegewezen wordt aan de andere vestigingen. Zij kunnen dan hun eigen planning verder doen.

Met WACSonline stapt De Lijn op de bus en uiteraard ook op de tram naar de toekomst en graag zouden we ons softwarepakket verder uitrollen naar de andere provincies.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden van onze planningssoftware of WACSonline in het algemeen? Vraag HIER een gratis demo aan.

Jan de Jong